Į pradžią A -> Z Z -> A
    AUDIO 69 VIDEO 13

     vertejas, lietuvių anglų, teksto vertimas

  


 
Premjera: naujoje Ygos, Damany ir Pusho dainoje „Nėra vietos senukams“ akcentuojamos žmogiškosios vertybės

Lietuvos repo kultūrai puikiai pažįstami atlikėjai: Yga, Damany ir Pushaz šią savaitę pristato naują bendrą kūrinį „Nėra vietos senukams“ bei šios dainos vaizdo klipą.

Nors kūrinyje akcentuojamos trys skirtingos temos, tačiau yra išlaikoma pagrindinė žinutė – pagarbos trūkumas vyresniesiems. Dainos autoriai nori atkreipti dėmesį, kad Lietuvos jaunimui, nedera pamiršti šalia esančių senolių, kuriems dabar ne patys lengviausi laikai.

„Viena iš hip-hop‘o MC misijų visada buvo pastebėti ir akcentuoti valdžios ar šalies sistemos trūkumus, tad ir šios socialinės problemos paminėjimas dainoje „Nėra vietos senukams“ reiškia, kad mums ne vis vien“, - pristatydami naująjį kūrinį kalbėjo atlikėjai.

Daina buvo pradėta įrašinėti dar 2013 metais, tačiau galutinai užbaigta tik šių metų rugsėjį. Ją bus galima išgirsti soliniame Ygos albume, kuris turėtų pasirodyti kitų metų gegužės mėn.

Damany – visaginietis, buvęs DaManifest grupės narys, turintis tarptautinį Didžiosios Britanijos mėgėjų asociacijos bokso čempiono titulą, tačiau prieš aštuonerius metus emigravęs iš Lietuvos. Nepaisant to, aktyviai reiškia savo nuomonę apie žmonių išvykimą iš gimtinės bei tęsia savo solinę karjerą gyvendamas svetur.

Yga – dirbantis ir sąžiningai mokantis mokesčius Lietuvos pilietis, susirūpinęs išrinktosios valdžios požiūriu į paprastus žmones. Būtent todėl repuodamas daugiau kaip dešimt metų ir išleidęs „po savo vėliava“ net penkis albumus, perspėja, jog politika – tai labai slidus reikalas.

Pushaz – jau vadinamas repo „seniu“, „G&G Sindikato“ narys išleidęs tris solinius albumus, įrašęs ne vieną kūrinį su kitomis Lietuvos muzikos grupėmis ir už muzikinę veiklą įvertintas prestižiniais muzikos apdovanojimais. Dažniausiai priskiriamas old-school‘o (senosios mokyklos - iš angl. k.) kartai, Pushaz pabrėžia: „MC žanras ima nykti, nes naujieji stiliai („swag“, „trap“ ir t.t.) plinta kaip virusas. Liūdna, kad jaunieji atlikėjai dabar labiau rūpinasi savo reitingais socialiniuose tinkluose nei tuo, kaip kokybiškai skamba jų eilės“.

Muzikos takelį dainai „Nėra vietos senukams“ kūrė Ygos ir Pusho kraštietis (Zarasai) naujosios kartos beatmaker‘is Giedrius Rewritable, kuris taip pat sėkmingai šiuo metu dirba ir prie gegužę pasirodysiančio Ygos albumo.

Naujai pristatytos dainos vaizdo klipą režisavo ir kūrė hip-hop‘o kartos atstovas, reperis Filmik, kuris šio darbo ėmėsi su didžiausiu entuziazmu. Be to, Filmik, dirbdamas su „InFilmic“ komanda, 2013 metais taip pat kūrė ir režisavo grupių „The Perfect Pill“ ir „G&G Sindikato“ bendrą klipą „Žmogus žmogui vilkas“.

Alfa.lt


2014-12-02 10:29:30.0
 
  Daugiau muzikos

    Ja'Quay So Confused

    Ana Patan Die Happy

    Exem

    Radio Shock Love Sound Around

    Andrius Mamontovas Walk Away Renee

    Olimpas Gryžkit

    The Hot Grits Rubys Strut

    Ashtar Soaring





  •